Drinking team Af Praha

Okej, det här är en liten dagbok för Prag 07;

Dag 1:
Fastna såklart i tullen för jag inte visste att man endast fick ha me sig 100 ml och inte 200 ml in på planet. fick checka in hela väskan vilket var sjukt jävla jobbigt, men vi fick ju mat på planet och gratis vin vilket var heltschysst! Så alla vet älskar Färdigs allt som e gratis. mums!
Vi anländer till Prag och försöker hitta vårat hotell, vi går in till flera resturanger och ett plastikcenter tills vi hittar vårat hotell, vi antar att det kommer att vara ett aslitet rum med en trång dusch a la London 06 men icke, det var en terass som var större än vårat vardagsrum typ 24 kvadratcm(?), Badkar,diskmaskin,tvättmaskin tv och stereo och hela baletten, sweeeet tänkte vi. Observera att vi är inte vana me detta lyx, vi hfick ju som sagt  en chock tidigare när vi fick mat och gratis vin/öl/läsk på planet, öltävling någon?
Middagen åts på kvällen på en jävligt mysig resturang sen vandra vi hemmåt för att sova fär ingen orkade med, jag ville iof gå och leta upp den judiska kyrkogården sen ta en sväng till karlovy lazne men ingen va frivillig att följa och Prags gator är inte kända för att va säkra precis, way to much horor,rånare och allmäna knarkare. I efterhand hade det vari bra om vi alla hade blivit sjukt fulla för sängarna gick inte att sova i, det var lika skönt som att sova på ett bord. Onice.

Dag 2:
Vaknar runt 8 tiden och hoppar rask in i duschen och äter senare en euroshopper frukost utomhus och röker, det är MYCKET varmt, kanske 22 grader! Vi är überglada, eller åtminstonde Jenny och jag för vi fick jävligt bekväma sängar jämnfört med dom andra hehe. Vi skall nu bege oss och shoppa så vi tar tunnelbanan till ett stort köpcenter ( Det var innan vi visste att det gick en spårvagnslinje direkt utanför oss) Där fyndades det massor av kläder och även småbassaker som smink från sephora, nästan allt kostade 299:- där som är ungefär 100 svenska kronor, alla lärde sig precis hur man skulle räkna utom mamma såklart som inte fatta nått! Efter shoppningen skulle vi ta en kaffe, fast Jerry dissade kaffe och slog till med en mojito och jag ville såklart inte vara sämre och slog till med en melon drink, very groose, dom verkar lägga i extra mycket socker i allt.. Shoppningen fortsatte hemma i stan, när vi skulle köpa cigg senare upptäckte vi att tjeckiens största ciggmärke heter PETRA, jag blev überglad och köpte mig en limpa + massa små lösa paket av Petra slims hahah!
När jag och jenny kom hem bjöds det på Moët champa som Jerry vänligt hade köpt åt oss, vi blev såklart sjukt glada och kände oss lite lyxiga medans vi smuttade på champagnen, när det var slut fortsatte vi med Vin som jag tror kommer ifrån Euroshopper med ( 4 svenska kronor för 1 liter vin!!!!) vi blev lite halvlulliga och vi drog ner på stan för att käka och dra till Europas nästa största Disco nämligen Karlovy Lazne, men det blev bara att vi fortsatte käka och drack och vi somnade iaf lyckliga!
Observation för dagen: vart FAN är den judiska kyrkogården?

Dag 3:
Vi vaknar aptidigt igen och beger oss ner på stan, vi skulle egentligen shoppa med vi slog till en lite båttur, ( gratis öl och kaffe ingick! gratis gratis gratis!!) så vi bunkrade upp oss med öl och satte oss i båten som var extremt minimal och väntade på folk, fast det kom ingen mer så vi blev själva guidade, själva turen var inte så givande för ingen tjeck kan bra engelska och båten var helt ostabil men kunde ta sig igenom alla små kanaler och ölen var ju som sagt var gratis ;). Efter båtturen var det shoppningen, både sprit och kläder, kläderna köptes föremesta på butiker som Zara,HM och Veromoda, och spriten handlades på Albert supermarket som är en motsvarighet till Ica samköp, Där fanns det Bl.a Vodka med cannabis smak som jenny köpte hem till dennis, sen vare lixom bara att plocka på sig det var ingen idé att försöka ta reda på va allt va för ALLT stog på tjeckiska, det köptes även mer cigg och massor av öl, en av ölerna hette faktiskt Stella, den var jättegod och ja köpte med några hem som ja ska kalasa med.
Vi gick även på ett museum, vi tänkte att om vi endå är i en jävligt kulturelstad kan vi lika gärna va kulturella,
Val av museum: Tortyr på medeltiden.. behvöer jag ens säga att det var jag som fick välja eller? Det var skitgroose men vi är inte direkt kända för att va den känsliga typen så vi gickdärifrån nöjda ( det kosta jusom sagt var bara 30 spänn.. :D )
En liten sak om tjeckier som man borde veta är att som är jävligt snorkliga, som är precis som italienare och vi mötte bara EN trevlig tjeck, han hade vart i sverige och visste vilka vikingarna och lasse stefans var och trodde att det var alla svenskar favvoband, vi förklarade snällt och trevligt att vi hatade lasse stefans men hanhade skrattade och snacka lite tjeckiskhussnack som att alla tjeckier har en häxa i huset för det betyder tur, eh okej, jag köper en liten rysk gumma som ska sitta på min nyckelknippa. Jag döpte henne till Svettis.
Efter en måltid som var sisådär drog jag och jerry till ett casino, det första vi möts av är en stor skylt där det står att pistoler är förbjudna, vi tycker att det ser sjukt ironisk ut men den som skrattar sist skrattar bäst och vi blev som sagt sjukt visiterade och dom skulla kolla upp våran bakgrund osv, allt tog omkring en kvart och jag bad till gud att drinkarna skulle va billiga..

Dag 4:
Hemgång, All sprit ska packas och jag packar EXTRA noga eftersom jag fastna på arlanda med en body splash i handväskan, jag fick ju checka in den så det var ett lyckligt slut endå.
Vi åker taxi från prag til flygplatsen och jag får äntligen se mitt älskade judiska begravningsplats, lycka!
Men efter det började allt dala, taxichaffisen kunde inte köra så det kändes som man skulle dö, och när vi väl va framme vägrade bruden i kassan kolla vart vi skulle och utbrast bara "you're going to helsinki" eh nej inte precis.
Hemresan var bland dom värsta resorna jag har gjort, fyfan, det blinkade oroligt och bältet skulle på och planet bara skakade och det var hemskt..

- VI LANDAR I SKOOOOGEN
- eh nääej
- MEN jo vafan vi landar ju i skogen fyfanfyfan
2 minuter senare stog vi still på Arlanda, tack jenny för en givande flygtur...

Mer bilder kommer sen, då skall dom läggas ut :D tjill

Där äre typ 1,5 meter djupt bara, ;)
image68

Kommentarer
Postat av: anna

Prag är enligt mig himmlen, finns ingen vackrare stad!

Postat av: Veckans moderatbajs

De som har fyllt 16 år kommer inte få något studiebidrag under sommaren. Var bara tvungen ;)

2007-04-19 @ 22:53:28
Postat av: dahlia

vad skulle du till den judiska kyrkogården och göra ... ?

2007-04-20 @ 16:17:45
URL: http://dahlia3.blogg.se
Postat av: Petra

Det är en stor sevärdhet, det är judarna som är begravda där från andra världskriget. det fanns ju ett arbetarlägar i tjeckien med. Ingen har en egen plats alla ligegr i princip på varandra, väldigt hemsk, men ja hann endå se en liten bit. nästa gång ska ja besöka den.

2007-04-20 @ 17:46:22
URL: http://stellae.blogg.se
Postat av: Michaela

Tack för din kommentar, ja jag är helsvensk :) Fin bild btw :)

2007-04-20 @ 18:25:48
URL: http://michaelal.blogg.se
Postat av: kakan

låter som en sweet weekend!

jasså, de kanske jag ska spana in då!
:)

2007-04-21 @ 12:18:55
URL: http://karinhanser.blogg.se
Postat av: anneli

Hej du=) hörde att du har en hårförlägning, skulle du inte kunan berätta lite kort om hur& var du gjort den.. pris och sen vad som kan vara posetivt samt negativt med förlägningen?:Dpusshej

2007-04-21 @ 13:29:03
Postat av: Johanna

Jag var i Prag bara några dagar innan dig. 8-15 april.
Det blev 5 dagars festande.
Helt otrolig stad, vill åka tillbaka igen.
Hoppas du hade kul! :)

2007-04-22 @ 11:14:26
URL: http://johanna06.blogg.se

Skriv något snällt här..

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Email/Msn:

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback